top of page
Zoeken

Versterk je pezen snel met deze 6 supplementen

Gezonde en sterke pezen zorgen ervoor dat je optimale sportprestaties kan neerzetten en kunnen daardoor ervoor zorgen dat je meer spiermassa kan opbouwen.


Het hebben van gezonde pezen maakt je sterker, explosiever en veerkrachtiger. Met krachttraining kan je jouw pezen versterken, maar pezen herstellen langzamer dan spieren na een training. Pezen zijn hierdoor erg gevoelig voor overbelasting blessures.


Als fanatieke sporter kan het voorkomen dat je een periode net iets te hard traint of een slecht herstel hebt waardoor een pees, of zelfs meerdere, pijnlijk gaan aanvoelen. Dit kan uiteindelijk resulteren in een chronische blessure.


Wil jij dit voorkomen?


Gelukkig zijn er supplementen die jij kan innemen tijdens een periode waarbij je met een hoge intensiteit en hoog volume traint. Om ervoor te zorgen dat je pezen sneller en beter kunnen herstellen. Sporters zijn extra gevoelig voor peesblessures tijdens het droogtrainen, maar ook nog in de overgangsfase van waarbij je van het droogtrainen naar bulken gaat.


Er zijn 3 supplementen die de door zware krachttraining geïnduceerde ontstekingsreacties, die ontstaan om je pezen te herstellen, gecontroleerder kunnen laten verlopen. Dit zorgt voor een beter herstel van je pezen na een intensieve training.

· Boswellia Serrata (€6 - €7)

· Turmeric & Black Pepper (€11 - €12)

· Pure krill oil (€10 - €11)


Glucosamine, chondroïtine zijn lichaamseigen stoffen die voorkomen in je pezen. Het zijn bouwstoffen. Glucosamine en chondroïtine komen vaak samen voor in supplementen samen met methylsulfonylmethaan. Deze combinatie kan ervoor zorgen dat je pezen stressbestendiger zijn, waardoor er minder peesweefselafbraak is tijdens krachttrainingen.

· Glucosamine, Chondroitine & MSM (€14 - €15)


Collageen is een eiwit dat belangrijk is voor de structuur, stevigheid en elasticiteit van je pezen. Je lichaam kan dit eiwit zelf maken met voedingsstoffen uit je voeding. Vitamine C is essentieel voor de aanmaak van sterk collageen. Door dagelijks 1000mg vitamine C te supplementeren ben je er zeker van dat je vitamine C inname geen limiterende factor is. Door collageen peptiden er ook nog bij te supplementeren ben je er ook zeker van dat alle bouwstenen in voldoende mate aanwezig zijn.

· Vitamine C 1000mg (€3 - €4)

· Collageen Peptiden (€26 - €27)


Samen met een volwaardige voeding kunnen deze supplementen je pezen versterken en pijntjes, blessures voorkomen.


Het is altijd enorm onhandig als je alles bij een andere webshop moet bestellen. Gelukkig hebben ze bij Body&Fit al deze supplementen voor een redelijke prijs.
98 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page