top of page
Zoeken

13 ontbijt inspiraties voor spiergroei

Bijgewerkt op: 21 jun. 2022

Ben jij ook zo iemand die s’ avonds al aan het nadenken is over wat er morgen als eerst gegeten gaat worden?

Ik namelijk wel. Food is life. Life is food.

Ik moet bekennen dat in het verleden mijn ontbijt echt net het Wilde Westen was. Complete chaos. In de avond zat ik soms al te fantaseren over de boterham met pindakaas die ik zou gaan eten als ontbijt. Soms is dat echter vies tegengevallen. Dan sprong ik in de vroege morgen uit bed, tandenpoetsen, douchen, kleren aan, haren doen, de trap af, keukenkast open… en ja hoor, geen pot pindakaas. Na even rondkijken zag ik daar dan de pot - leeg - op de hoek van de aanrecht staan. Er was dus net iemand mij voor geweest die het laatste beetje had weggekaapt. De Liam Neeson in mij kwam dan naar boven "I will look for you, I will find you and I will kill you.”


Fijn.. en wat moet ik nu eten dan? Na bijgekomen te zijn van de shock pakte ik vervolgens meestal maar wat willekeurige dingen bij elkaar. Beetje dit, beetje dat. Maar tevreden was ik er niet over. Het begin van de dag moet voor mij echt soepel verlopen, zonder zulke grapjes.


Na een paar keer zo’n voorval besloot ik een lijst te maken voor mezelf met ontbijtjes die mij dichterbij mijn doel zouden brengen, zodat ik ook gericht inkopen kon gaan doen. Zo had ik veel meer variatie mogelijkheden en zou er altijd wel een degelijk eiwitrijk ontbijt thuis beschikbaar zijn.


Heb jij soms ook geen idee wat je nu allemaal zou kunnen eten als ontbijt om spieren op te bouwen?

Gelukkig heb ik de lijst die ik destijds hebt gemaakt teruggevonden en ben ik bereid om deze te delen met jou! Wat ben ik toch lief.


Ik ga je 13 inspiraties geven voor een goed ontbijtje die ervoor zorgen dat je:

- spiermassa kan vergroten

- gezondheid kan verbeteren


In Nederland hebben we last van de “witte-bammetjes-met-hagelslag” cultuur. Ik krijg inmiddels al jarenlang foto’s binnen van het eten van mijn klanten die ik begeleid met online coaching. Ik kan uit ervaring spreken dat de voedingskwaliteit van ons ontbijtje diep te betreuren valt. Ik zie ontbijtjes voorbij komen met echt totaal geen eiwit, fruit of groente. Met deze 13 ontbijtjes eet je in ieder geval een beter ontbijt dan 99.9% van de populatie. Ze zitten boordevol vitamines, mineralen en vezels. Lukt het om ze te gaan eten, dan mag je daar best trots op zijn!


In het kort: als jij een fit lichaam wilt bouwen, dan wil je zeker paar van deze ontbijtjes gaan eten.

Ontbijt 1: Eieren, paar ei-eiwit, extra virgin olijf olie, spinazie, feta

Ontbijt 2: Havermout, melk, scoop whey, frambozen

Ontbijt 3: Volkoren crackers, hüttenkäse, gekookt ei, avocado, snoeptomaatjes, zeezout

Ontbijt 4: Rijstwafels, kalkoenfilet, peen julienne

Ontbijt 5: Magere kwark, noten & zaden muesli, bramen

Ontbijt 6: Volkoren bagel, 20+ smeerkaas, rosbief, paprika reepjes

Ontbijt 7: Volkoren boterham, 100% pindakaas, blauwe bessen, glas kefir

Ontbijt 8: Volkoren wrap, light zuivelspread, aardbei, amandel schaafsel, bio rauwe honing, kaneel

Ontbijt 9: Maiswafels, runderrookvlees, komkommer

Ontbijt 10: IJsbergsla bladeren, gerookte zalm, hüttenkäse, bieslook, citroensap

Ontbijt 11: Roggebrood, Old Amsterdam 35+ kaas, augurk

Ontbijt 12: Volkoren pitabroodje, tonijn uit blik op waterbasis, mozzarella light, rode ui

Ontbijt 13: Magere yoghurt, gepofte rijst, granaatappel pitjesWil jij meer?

Zou jij het niet fijn vinden om te weten wat je kan verbeteren aan je eigen voeding om meer resultaat te behalen in de sportschool? Om effectiever vet te verliezen, spieren op te bouwen en sterker te worden.


Afgelopen week stuurde een klant mij het volgende bericht: “Ik wilde echt al een hele lange tijd kilo’s kwijt en gezonder gaan leven, dankzij jou is dit gelukt.”… Deze dame heeft in het afgelopen half jaar 8,3 kilo aan vet verloren. Kracht en uithoudingsvermogen zijn toegenomen en ze voelt zich momenteel fitter dan ooit.


Ik coach mensen die meer uit de trainingen in de sportschool willen halen en met zo min mogelijk moeite een zo goed mogelijk resultaat willen behalen. Ik zorg ervoor dat mijn klanten zich fitter, sterker, vrolijker én zelfverzekerder gaan voelen.


Aangezien ik het zo druk heb wil ik enkel nog mensen begeleiden die vastberaden zijn om doelen te behalen en gemaakte afspraken nakomen.


Ben jij iemand die er echt helemaal klaar mee is om:

- niet te weten wat nu goed is om te doen in de sportschool en wat nu nadelig is;

- niet te weten wat nu handig is om de hele dag door te eten;

- niet te weten hoeveel beweging of extra cardio je zou moeten doen;

- niet te weten hoeveel calorieën je zou moeten eten.


Als je geen actie gaat ondernemen dan zit je over een aantal maanden nog steeds in hetzelfde schuitje. Het leven is druk en het gaat nooit rustig worden. Het enige wat je kan doen is er continu het beste van maken. Daar staan wij bij Unlocked Athletics voor. Geen alles of niets, maar altijd iets.


Ben jij er klaar voor om altijd iets te gaan doen? Geef je dan echt nu meteen op. Je kan dan gelijk aan de slag gaan met toffe resultaten behalen.


START NU

https://www.unlockedathletics.com/contact

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page